Skip to content
Home » Inden ophold

Inden ophold

Hvordan henvender man sig til et krisecenter?

Alle mennesker kan henvende sig direkte til et krisecenter. Du kan enten ringe eller møde op, på adressen. Vi anbefaler, at du ringer først, men hvis du står og ringer på vores dør, er vi også klar til at tage imod dig. Man behøver ikke først have talt med en sagsbehandler, eller en anden offentlig myndighed. Det er krisecentret, i samarbejde med dig, der vurderer, om du er målgruppen for et ophold. For at finde ud af det, stiller vi dig nogle spørgsmål, om din aktuelle situation og også om din baggrund og dit liv i øvrigt. Hvis vi sammen finder ud af, at det er relevant at tage på krisecenter, tilbyder vi dig en visitationssamtale.

Visitationssamtalen er en afklarende samtale, hvor vi sammen går lidt mere i detaljer, omkring din situation og hvad du oplever, at have brug for hjælp og støtte til. Vi taler også om hverdagen på et krisecenter – hvad man kan få hjælp til og hvad man selv skal kunne, for at bo her og vi taler om sikkerhed og et eventuelt trusselsniveau. Efter samtalen skal vi nogle gange drøfte en eventuel indflytning, med vores leder og nogle gange kan der være nogle forhold (det kan f.eks. være en sygdomshistorik, et opholdsgrundlag, et sikkerhedsspørgsmål osv.), som vi, med dit samtykke, er nødt til at undersøge nærmere. Vi bestræber os på at du får hurtigt svar og det betyder næsten altid, samme dag. Hvis vi ikke kan tilbyde dig en plads, vil vi altid tilbyde dig vejledning, i forhold til hvor du så kan søge hjælp. Hvis du er uenig i vores afgørelse, har du mulighed for at klage over det.

Når du bliver tilbud en plads

Hvis du bliver tilbudt en plads hos os, vil du som regel kunne flytte ind, samme dag. Hvis du har brug for hjælp, f.eks. fra politiet, for at hente dine ting, hjælper vi dig med at planlægge det.

Hvis du har brug for hjælp til at tale med dine børn om at I skal på krisecenter, har vi erfarne kontaktpersoner, der gerne vil hjælpe og guide dig, til hvordan du kan gøre det.

Når du skal afsted på krisecenter, er det ikke altid du har tid til at pakke dine ting eller sørge for en masse praktisk. Det vigtigste er at du og dine børn kommer i sikkerhed, dog er der nogle ting, der er gode at huske (hvis du har mulighed for det):

  • Slå lokalitetstjenester fra på din og børnenes telefoner og tablets. 
  • NemID, sundhedskort, kørekort, pas m.v. 
  • Vigtige dokumenter som immigrationspapirer, opholdskort, attester m.v. 
  • Hævekort og evt. kontanter. 
  • Nøgler, mobiltelefon og oplader.
  • Medicin. 
  • Smykker og andre ting, der har stor affektionsværdi.
  • Skiftetøj til de første dage.  
  • Andre ting af betydning (f.eks. billeder, dit barns yndlingslegetøj m.v.) 

Vores værelser er møblerede og du kan låne sengetøj, hvis du ikke har dit eget med. Hvis du bliver i tvivl om hvad du kan eller skal medbringe, kan du altid ringe til os på tlf. 72108878.